ÎN VIZITĂ LA IAȘI

Am fost de curînd la Iași. Am primit invitația clubului CFR, care în primele zile ale lui mai organizează un turneu de tenis aflat sub auspiciile Federației și ale doamnei Ruxandra Dragomir, președintele federației. Cu aceeași ocazie, dl. Dan Teodorescu, marele animator al sportului pe plan local și membru al APS, a organizat o întîlnire cu cîțiva dintre gazetarii de sport din localitate. Pentru mine a fost prima deplasare, dintr-o serie pe care o anticipez a fi numeroasă, legată de intențiile asociaței pe care o conduc pentru înființarea de filiale regionale ale APSR în toate zonele țării.

La Iași, împreună cu domnii Aurel Botezatu și Dan Tedodorescu

La Iași, împreună cu domnii Vasile Botezatu și Dan Teodorescu

În intenția mea este să democratizez viața asociației și să asigur o mult mai largă reprezentativitate a ei în teritoriu. Vechiul (și încă actualul, din păcate) Statut al APS cuprinde cîteva precizări legislative care au devenit caduce de destulă vreme, dacă nu chiar aberante. O Adunare Generală a întregului activ al APS a devenit, de mulți ani, lucrul cel mai improbabil cu putință! In aceste condiții, ținînd de asemenea seama de frustrările evidente ale gazetarilor de sport din afara Bucureștiului, am gîndit punerea în practică a unor modificări esențiale ale statutului, care să permită implicarea directă a ziariștilor din toată țara în viața asociației și la deciziile importante ale APS. Un asemenea pas înseamnă fără îndoială o revoluție, dar cred că este singura cale prin care APS mai poate reveni la viață!

Practic, urmînd modelul de organizare stabilit pe euro-regiuni (regiunile de dezvoltare a României), am stabilit la rîndul nostru 8 filiale regionale ale Asociației Presei Sportive, după cum urmează:

  1. Filiala Nord-Est: județele Iași, Botoșani, Neamț, Suceava, Bacău și Vaslui;
  2. Filiala Sud-Est: județele Vrancea, Galați, Brăila, Tulcea, Buzău și Constanța;
  3. Filiala Sud Muntenia: județele Prahova, Dîmbovița, Argeș, Ialomița, Călărași, Giurgiu și Teleorman;
  4. Filiala Sud-Vest Oltenia: județele Mehedinți, Gorj, Vîlcea, Olt și Dolj;
  5. Filiala Vest: județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara;
  6. Filiala Nord-Vest: județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu-Mare și Sălaj;
  7. Filiala Centru: județele Alba, Sibiu, Mureș, Harghita, Covasna și Brașov;
  8. Filiala București-Ilfov: muncipiul București și județul Ilfov.

 Despre acest subiect voi mai avea de multe ori prilejul să mai vorbesc. Îmi propun să-l dezvolt cu o altă ocazie, fiindcă modificările pe care le preconizăm vor aduce o schimbare totală de concepție. Revenind însă la Iași, pot spune că sîmbătă 30 aprilie, dimineața, am avut o întîlnire interesantă la sediul clubului CFR și că în aceeași zi, seara, am fost invitatul lui Liviu Suceveanu pentru o emisiune la Radio Iași. L-am cunoscut de asemenea pe  Ovidiu Minea, unul dintre gazetarii de marcă ai localității, redactor de specialitate la cotidianul „Ziarul de Iași”. Pe scurt, am considerat o deplasare reușită, ea fiind în fapt primul pas pentru reconsiderarea gazetăriei sportive din afara Bucureștiului și pentru înființarea filialelor regionale despre care am vorbit ceva mai înainte.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: